The forum

Lotus SmartSuite 9.7

Lotus SmartCenter requires Windows Reboot

Author Replies
Paul D Mirowsky Thursday 6 February 2020 at 19:04
Paul D MirowskyAnonymous

Hello, "Bug" report menu is missing from website so I am trying here first.

If I'm in the wrong place, let me know and I will re-submit in suggested location.

Here's the problem...

Description of error: When loading Lotus SmartCenter the first time a the default blue screen shows and repeats “file not found” error 11 times and after last one the screen disappears. Then, using the <Configure> button, <Wine> tab, <Windows reboot> button, it brings up blue screen with wine <Start> menu in lower left hand corner correctly including sub-menus for Lotus.

This fix must be repeated each time you start Lotus SmartCenter.

 

Linux Workstation2 4.15.0-76-generic #86-Ubuntu SMP Fri Jan 17 17:24:28 UTC 2020 x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux

 

H/W path Device Class Description

======================================================

system Alienware 14 (Alienware 14)

/0 bus 07MJ2Y

/0/0 memory 128KiB BIOS

/0/4 processor Intel(R) Core(TM) i7-4710MQ CPU @ 2.5

/0/4/9 memory 32KiB L1 cache

/0/4/a memory 256KiB L2 cache

/0/4/b memory 6MiB L3 cache

/0/8 memory 32KiB L1 cache

/0/29 memory 8GiB System Memory

/0/29/0 memory 4GiB SODIMM DDR3 Synchronous 1600 MHz

/0/29/1 memory 4GiB SODIMM DDR3 Synchronous 1600 MHz

/0/100 bridge Xeon E3-1200 v3/4th Gen Core Processo

/0/100/1 bridge Xeon E3-1200 v3/4th Gen Core Processo

/0/100/1/0 display GK107M [GeForce GT 750M]

/0/100/1/0.1 multimedia GK107 HDMI Audio Controller

/0/100/2 display 4th Gen Core Processor Integrated Gra

/0/100/3 multimedia Xeon E3-1200 v3/4th Gen Core Processo

/0/100/14 bus 8 Series/C220 Series Chipset Family U

/0/100/14/0 usb3 bus xHCI Host Controller

/0/100/14/0/1 printer MFC-7340

/0/100/14/0/3 input USB Receiver

/0/100/14/1 usb4 bus xHCI Host Controller

/0/100/16 communication 8 Series/C220 Series Chipset Family M

/0/100/1a bus 8 Series/C220 Series Chipset Family U

/0/100/1a/1 usb1 bus EHCI Host Controller

/0/100/1a/1/1 bus USB hub

/0/100/1a/1/1/4 multimedia Laptop_Integrated_Webcam_FHD

/0/100/1b multimedia 8 Series/C220 Series Chipset High Def

/0/100/1c bridge 8 Series/C220 Series Chipset Family P

/0/100/1c.2 bridge 8 Series/C220 Series Chipset Family P

/0/100/1c.2/0 enp8s0 network Killer E220x Gigabit Ethernet Control

/0/100/1c.3 bridge 8 Series/C220 Series Chipset Family P

/0/100/1c.3/0 generic RTS5209 PCI Express Card Reader

/0/100/1c.3/0.1 generic RTS5209 PCI Express Card Reader

/0/100/1c.4 bridge 8 Series/C220 Series Chipset Family P

/0/100/1c.4/0 wlp10s0 network Wireless 7260

/0/100/1d bus 8 Series/C220 Series Chipset Family U

/0/100/1d/1 usb2 bus EHCI Host Controller

/0/100/1d/1/1 bus USB hub

/0/100/1d/1/1/5 communication Bluetooth wireless interface

/0/100/1d/1/1/7 input M14x

/0/100/1f bridge HM87 Express LPC Controller

/0/100/1f.2 storage 8 Series/C220 Series Chipset Family 6

/0/100/1f.3 bus 8 Series/C220 Series Chipset Family S

/0/1 scsi0 storage

/0/1/0.0.0 /dev/sda disk 1TB Samsung SSD 860

/0/1/0.0.0/1 /dev/sda1 volume 745GiB Windows NTFS volume

/0/1/0.0.0/2 /dev/sda2 volume 156GiB EXT4 volume

/0/1/0.0.0/3 /dev/sda3 volume 2044MiB Linux swap volume

/1 power DELL 8X70T45B

 

 

 

Note: Debug file follows sequence of the above description only.

 

[02/05/20 14:31:03] - Running wine- start.exe /wait /unix $target (Working directory : /home/paul/.PlayOnLinux/wineprefix/Smartsuite/drive_c/users/paul/Start Menu/Programs/Lotus SmartSuite)

0009:fixme:exec:SHELL_execute flags ignored: 0x00000100

0009:fixme:exec:SHELL_execute flags ignored: 0x00000100

0009:fixme:exec:SHELL_execute flags ignored: 0x00000100

0009:fixme:exec:SHELL_execute flags ignored: 0x00000100

0009:fixme:exec:SHELL_execute flags ignored: 0x00000100

0009:fixme:exec:SHELL_execute flags ignored: 0x00000100

0009:fixme:exec:SHELL_execute flags ignored: 0x00000100

0009:fixme:exec:SHELL_execute flags ignored: 0x00000100

0009:fixme:exec:SHELL_execute flags ignored: 0x00000100

0009:fixme:exec:SHELL_execute flags ignored: 0x00000100

Application could not be started, or no application associated with the specified file.

ShellExecuteEx failed: Invalid window handle.

 

 

Note: At this point I ran <Configure><PlayOnLinux configuration><Window reboot>

 

[02/05/20 14:31:27] - Running wine- wineboot (Working directory : /usr/share/playonlinux/python)

0009:fixme:exec:SHELL_execute flags ignored: 0x00004000

0009:fixme:exec:SHELL_execute flags ignored: 0x00004000

0009:fixme:exec:SHELL_execute flags ignored: 0x00004000

0009:fixme:exec:SHELL_execute flags ignored: 0x00004000

Dadu042 Thursday 6 February 2020 at 23:51
Dadu042
Moderator

I don't see anything useful in the Wine log. I can only suggest you to read: http://wiki.playonlinux.com/index.php/Manual_Installations

Perhaps that posting the screenshots step by step may give us some idea. Also please give the version of the Lotus software.

Paul D Mirowsky Monday 10 February 2020 at 22:33
Paul D MirowskyAnonymous

Thanks for getting back to me.

Lotus SmartSuite 9.7

This screen is the result of double clicking on SmartSuite in PlayOnLinux the first time.

This screen show up immediatley after clicking on <Configure> icon, <Wine> tab, <Windows reboot> button.

This even includes full sub-menus.
Wine version is set to "System", the drop down also has "4" in it. If "System" means "$ wine --version" that would be "wine-5.0"
Lot me know what you think.
Thanks, Paul
 
 

Edited by Paul D Mirowsky

Paul D Mirowsky Monday 10 February 2020 at 22:38
Paul D MirowskyAnonymous

PNG screen shots missing from "Monday 10 February 2020 at 22:33" entry.

I used <CTL-V> to paste which brought up a special screen for pasting. They where in the entry, but where removed when completing the "Send"

Do I need to change the image file type?

Edited by Paul D Mirowsky

Dadu042 Wednesday 12 February 2020 at 12:46
Dadu042
Moderator

Use this: https://en.wikipedia.org/wiki/Image_hosting_service

Paul D Mirowsky Thursday 13 February 2020 at 18:18
Paul D MirowskyAnonymous

Can you use Google Drive?

Paul D Mirowsky Thursday 13 February 2020 at 18:30
Paul D MirowskyAnonymous

This was a test that allowed FireFox to bypass Cookies and Site data.

It didn't work as JPG's did not show here.

Edited by Paul D Mirowsky

Paul D Mirowsky Friday 14 February 2020 at 17:24
Paul D MirowskyAnonymous

I believe this shoud work for the images.

https://drive.google.com/drive/folders/1ipq5wIodiR_KokwuN_aOFzrlQDUcB6cs?usp=sharing

Dadu042 Saturday 15 February 2020 at 17:07
Dadu042
Moderator

I've no idea.

Paul D Mirowsky Monday 17 February 2020 at 18:55
Paul D MirowskyAnonymous

I'm not sure what you have "no idea" about. Please use URL in browser which should display images.

https://drive.google.com/drive/folders/1ipq5wIodiR_KokwuN_aOFzrlQDUcB6cs?usp=sharing

Paul D Mirowsky Monday 17 February 2020 at 19:00
Paul D MirowskyAnonymous

Is there a command line to do a "Wine" tab, "Windows reboot" from the "Miscellaneous" tab "Command to exec before running the program"?

I would like to test this.

Thanks

Paul

Edited by Paul D Mirowsky

Paul D Mirowsky Friday 21 February 2020 at 20:05
Paul D MirowskyAnonymous

I noticed today that the working directory changes.

 

Before <Windows reboot>: (Working directory : /home/paul/.PlayOnLinux/wineprefix/Smartsuite/drive_c/users/paul/Start Menu/Programs/Lotus SmartSuite)

 

After <Windows reboot>: (Working directory : /usr/share/playonlinux/python)

 

Could this be the reason for why it does not work the first time?

Is there a problem with using a path that has a space character in it?

 

[02/21/20 13:34:00] - Running wine- start.exe /wait /unix $target (Working directory : /home/paul/.PlayOnLinux/wineprefix/Smartsuite/drive_c/users/paul/Start Menu/Programs/Lotus SmartSuite)
0009:fixme:exec:SHELL_execute flags ignored: 0x00000100
0009:fixme:exec:SHELL_execute flags ignored: 0x00000100
0009:fixme:exec:SHELL_execute flags ignored: 0x00000100
0009:fixme:exec:SHELL_execute flags ignored: 0x00000100
0009:fixme:exec:SHELL_execute flags ignored: 0x00000100
0009:fixme:exec:SHELL_execute flags ignored: 0x00000100
0009:fixme:exec:SHELL_execute flags ignored: 0x00000100
0009:fixme:exec:SHELL_execute flags ignored: 0x00000100
0009:fixme:exec:SHELL_execute flags ignored: 0x00000100
0009:fixme:exec:SHELL_execute flags ignored: 0x00000100
Application could not be started, or no application associated with the specified file.
ShellExecuteEx failed: Invalid window handle.

[02/21/20 13:34:21] - Running wine- wineboot (Working directory : /usr/share/playonlinux/python)
0009:fixme:exec:SHELL_execute flags ignored: 0x00004000
0009:fixme:exec:SHELL_execute flags ignored: 0x00004000
0009:fixme:exec:SHELL_execute flags ignored: 0x00004000
0009:fixme:exec:SHELL_execute flags ignored: 0x00004000
0030:fixme:ntdll:NtConnectPort (0x5b0c1170,L"\\ThemeApiPort",0x32e49c,(nil),(nil),(nil),0x32e4ac,0x32e4a8),stub!
002b:fixme:ntdll:NtConnectPort (0x5b0c1170,L"\\ThemeApiPort",0x6ddf5c,(nil),(nil),(nil),0x6ddf6c,0x6ddf68),stub!

Edited by Paul D Mirowsky