El Foro

League of Legends Freezes

Autor Respuestas
DoctorOctoclops Thursday 14 March 2013 at 7:03
DoctorOctoclopsAnonymous

I'm currently using wine 1.5.18- League of Legends on NA. And every time I get into the actual game, it freezes after a few seconds. I am on Arch Linux x64. Thanks.
Ronin DUSETTE Thursday 14 March 2013 at 16:35
Ronin DUSETTE
Admin

Can you run it playonlinux from the terminal, and post the output after the freeze? Also, are you using the script to run/install LoL, or just that wine version?

Please:
Post debug logs & full computer specs in first post
No private messages for general help, use the forums
Read the wiki, Report broken scripts
xpander Thursday 14 March 2013 at 16:51
xpander

ati gfx?

try useGLSL disabled from the PoL LoL prefix configurationa and try to switch the windows version to winxp
DoctorOctoclops Thursday 14 March 2013 at 22:40
DoctorOctoclopsAnonymous

[POL_System_CheckFS] Message: Checking filesystem for rads_user_kernel.exe
[POL_Wine] Message: Running wine-1.5.18-LeagueOfLegends rads_user_kernel.exe run lol_launcher 0.0.0.0 LoLLauncher.exe (Working directory : /home/fugitive/.PlayOnLinux/wineprefix/LeagueOfLegends/drive_c/Riot Games/League of Legends/RADS/system)
[POL_Wine] Message: Notice: PlayOnLinux deliberately disables winemenubuilder. See http://www.playonlinux.com/fr/page-26-Winemenubuilder.html
ALSA lib seq_hw.c:457:(snd_seq_hw_open) open /dev/snd/seq failed: Permission denied

I also installed and am running via the script.

And yes, ATI 4650.

Editado por: DoctorOctoclops

Firalus Friday 15 March 2013 at 14:45
FiralusAnonymous

Which drivers are you using?
DoctorOctoclops Friday 15 March 2013 at 16:02
DoctorOctoclopsAnonymous

Catalyst legacy 13.1
Firalus Friday 15 March 2013 at 16:49
FiralusAnonymous

I had exactly the same issue using those drivers, and my GPU is also HD4650.

I am unsure whether there is a known way of fixing this on this card - I looked for quite some time, tried few fixes which supposedly helped with numerous ATI cards, but none worked for me.

I am pretty sure though that it works under opensource drivers. Around 30 FPS on lowest settings, 1280x1024. It does have a tendency to become choppy when it gets heated. You might also try 12.6 drivers - if I am correct these are the last ones which supported HD4000 series. But these will require some tinkering if you run a fresh kernel release. Or downgrading your running kernel to 3.4.

Anyway, I will be trying out the Legacy drivers on my new sys - gonna post what happens.
DoctorOctoclops Saturday 16 March 2013 at 0:36
DoctorOctoclopsAnonymous

When I had Catalyst 12.6 back in November of last year, the game played pretty well minus the shop. But ever since I reinstalled Arch, it hasn't been working since.
xpander Saturday 16 March 2013 at 1:51
xpander

sad state of poor driver support:(
4xxx series and below are marked as legacy
Ronin DUSETTE Saturday 16 March 2013 at 2:04
Ronin DUSETTE
Admin

Yeah. Unfortunately that happens. Although with some proprietary manufacturers more that others. :(

Please:
Post debug logs & full computer specs in first post
No private messages for general help, use the forums
Read the wiki, Report broken scripts
DoctorOctoclops Sunday 17 March 2013 at 20:36
DoctorOctoclopsAnonymous

Well I've installed xf86-video-ati instead of Catalyst. The problem no longer occurs. And my framerates vary between 35-45 fps. Thanks for your help guys.
Ronin DUSETTE Monday 18 March 2013 at 16:51
Ronin DUSETTE
Admin

Excellent.

Please:
Post debug logs & full computer specs in first post
No private messages for general help, use the forums
Read the wiki, Report broken scripts