El Foro

The witcher Enchanced Edition

error on start up

Autor Respuestas
shohart Tuesday 11 September 2012 at 9:58
shohartAnonymous

Hello everyone!
i should say now that i ame very noob in wine and have not made any game run in wine at all.
but i do want to make witcher work.
so i`ve installed EE version 1.4 using POL. first i got privilege errors, but i solved them by using no cd. and now i am getting an error about failure in .exe here is the backtrace: http://pastebin.com/vRg8AnWK
what am i doing wrong? should i apply 1.5 patch or install windows .dll's?

shohart Tuesday 11 September 2012 at 10:44
shohartAnonymous

it was dx3d9 libraries that was needed to launch the game. baut now i got almost every texture missing from the cararcters! my card is Geforce G610M - laptop.
petch Tuesday 11 September 2012 at 11:33
petch
Developer

shohart Tuesday 11 September 2012 at 12:26
shohartAnonymous

Try installing d3dcompiler_43 package

Quote from petch

thanx for answer!
installed - same result characters are invisible.
shohart Tuesday 11 September 2012 at 13:42
shohartAnonymous

same reuslt with latest wine...
shohart Wednesday 12 September 2012 at 10:20
shohartAnonymous

i got theese errors when launching a game from console:
err:d3d:resource_unload Resource 0x2a713480 is being unloaded while mapped.
fixme:d3d:resource_check_usage Unhandled usage flags 0x8.
err:d3d:wined3d_wndproc Window 0x20022 is not registered with wined3d.

it is obviously directx issue but how fix it?
xpander Wednesday 12 September 2012 at 16:31
xpander

RenderTargetLockMode"="textex" will fix it.

http://www.youtube.com/watch?v=sK-X7dvkANE
petch Wednesday 12 September 2012 at 19:57
petch
Developer


That's strange, because according to the Wine doc this is the default setting
xpander Thursday 13 September 2012 at 5:43
xpander

thats strange indeed...

when i changed that key in registry all the character models started to work.


according to http://wiki.winehq.org/UsefulRegistryKeys
default is
readtex - Reading with glReadPixels, writing by drawing a textured quad (default)]

and there seems to be no textex key at all.

Editado por: xpander

GNU_Raziel Thursday 13 September 2012 at 10:20
GNU_Raziel

Hi,

thx for your report.

textex support has been dropped, that's why it's not availiable anymore.

I fixed this issue in POL installer.

Regards,

GNU_Raziel
shohart Thursday 13 September 2012 at 10:46
shohartAnonymous

Hi,

thx for your report.

textex support has been dropped, that's why it's not availiable anymore.

I fixed this issue in POL installer.

Regards,

GNU_Raziel

Quote from GNU_Raziel


so how can i install the fixed version of POL? i am using archlinux and it says that i have latest version already...

and by the way i have wine 1.5.12 installed separately of POL and in default wine prefix i installed Witcher and changed render mode to textex via winetricks but when i launch witcher with wine 1.5.12 from the default prefix without POL problem remains...

i changed this variable manualy with regedit but it seem that it did not do the trick..(( sad.

Editado por: shohart

shohart Saturday 15 September 2012 at 10:14
shohartAnonymous

guys please help, what am i doing wrong and how make it right? why changing variable to textex in regedit does not affect the game?
shohart Sunday 16 September 2012 at 13:56
shohartAnonymous

so it seems that Linux Magic helped me.
first time i used console (guake to be precise) to run POL with optirun and got the discribed result. second time i used console again to run witcher directly with optirun and system wine. then i wright a script
optirun wine "/home/shohart/.wine/drive_c/Program Files/The Witcher.Gold Edition/System/witcher.exe"
and run it with gmrun.
and it works! all the models appeared finally!
thanx everyone for help!
xpander Sunday 16 September 2012 at 18:42
xpander

glad u solved it.
u didnt however mention about bumblebee before. so i was assuming that u were allready using nvidia card.
shohart Sunday 16 September 2012 at 20:36
shohartAnonymous

glad u solved it.
u didnt however mention about bumblebee before. so i was assuming that u were allready using nvidia card.

Quote from xpander
my bad bro. did not realize tha it matters.
anyway everything came back.
first it was perfect... than after third restart (was testing did not belive my luck) it started with black "puppeter stripes", than after a couple of restarts and deleating witcher's folder in ~/home (where saves are stored) my models gone again... as every magic, this one did not last long... sad.((
xpander Sunday 16 September 2012 at 21:19
xpander

try switching registry key UseGLSL disabled and/or enabled.
i think it had to be enabled.

shohart Monday 17 September 2012 at 8:56
shohartAnonymous

try switching registry key UseGLSL disabled and/or enabled.
i think it had to be enabled.

Quote from xpander

it is enabled. i tried both ways - same result. it seems that wine does not react at registry keys at all, because when on a short momen all the models appeared, i tried different registry keys to ensure that i can control situation - i set render to texdraw, then to readtex, and models were still there. then i switched back to textex and they were still there again... but after a while came "puppeter stripes", i removed the witcher's folder in ~/home and models gone....
xpander Monday 17 September 2012 at 16:04
xpander

hmm ...maybe something keeps ur wine proccesses running. so if u change something it doesnt apply because proccess is running.

try killall -9 wineserver before u start tweaking the settings

just a wild guess tho


Edit:

or u are changing settings in wrong wineprefix

Editado por: xpander

lordhanuman Tuesday 2 April 2013 at 14:15
lordhanumanAnonymous

sorry for my english,
i have tried to install the witcher enanced edition with mint linux 14 x64
with Radeon HD 4890,
the game run, but i cannot view the images,
as if there was a refresh problem, you see a texture full of fragments of images