Вы находитесь здесь

Форум

Unfinished Textures in Starcraft II

Автор Replies
FawkesFive Tuesday 7 August 2012 at 3:43
FawkesFiveAnonymous

Hello,

- Name of the distribution (and its version) > Ubuntu 12.04 LTS
- Name of the software and its version (ex: Wine 0.9.37) > PlayOnLinux w/ Wine 1.5.10
- Your desktop (KDE, Gnome, Xfce, Fluxbox...) > Unity 3D
- Errors from the software. And if possible, tell when and/or where it happens. > Textures dont load fully
- Your computer configuration. 
> Intel Core i5
> Nvidia 540m, running Bumblebee drivers
> 6GB RAM


I just finished installed starcraft II, and everything works fine except that Textures dont seem to fully load.

When i load a new campain, the first cinematic runs perfectly, textures are perfect. However, the second cinematic, with jim raynor in the bar, is more or less black, with the outline of a beer mug visable.
Then when the level begins, it looks as thou the textures havn't been completely loaded. I get these errors when the level begins and during the black cinematic:



fixme:d3d_surface:surface_allocate_surface No GL internal format for format WINED3DFMT_DXT5.
err:d3d_surface:surface_allocate_surface >>>>>>>>>>>>>>>>> GL_INVALID_VALUE (0x501) from glTexImage2D @ surface.c / 2741
fixme:d3d_surface:surface_allocate_surface No GL internal format for format WINED3DFMT_DXT5.
err:d3d_surface:surface_allocate_surface >>>>>>>>>>>>>>>>> GL_INVALID_VALUE (0x501) from glTexImage2D @ surface.c / 2741
fixme:d3d_surface:surface_allocate_surface No GL internal format for format WINED3DFMT_DXT5.
err:d3d_surface:surface_allocate_surface >>>>>>>>>>>>>>>>> GL_INVALID_VALUE (0x501) from glTexImage2D @ surface.c / 2741
fixme:d3d_surface:surface_allocate_surface No GL internal format for format WINED3DFMT_DXT5.
err:d3d_surface:surface_allocate_surface >>>>>>>>>>>>>>>>> GL_INVALID_VALUE (0x501) from glTexImage2D @ surface.c / 2741
fixme:d3d_surface:surface_allocate_surface No GL internal format for format WINED3DFMT_DXT5.
err:d3d_surface:surface_allocate_surface >>>>>>>>>>>>>>>>> GL_INVALID_VALUE (0x501) from glTexImage2D @ surface.c / 2741
err:d3d_surface:surface_upload_data >>>>>>>>>>>>>>>>> GL_INVALID_ENUM (0x500) from glTexSubImage2D @ surface.c / 2375
err:d3d_surface:surface_upload_data >>>>>>>>>>>>>>>>> GL_INVALID_ENUM (0x500) from glTexSubImage2D @ surface.c / 2375
err:d3d_surface:surface_upload_data >>>>>>>>>>>>>>>>> GL_INVALID_ENUM (0x500) from glTexSubImage2D @ surface.c / 2375
err:d3d_surface:surface_upload_data >>>>>>>>>>>>>>>>> GL_INVALID_ENUM (0x500) from glTexSubImage2D @ surface.c / 2375
err:d3d_surface:surface_upload_data >>>>>>>>>>>>>>>>> GL_INVALID_ENUM (0x500) from glTexSubImage2D @ surface.c / 2375

fixme:d3d:resource_check_usage Unhandled usage flags 0x8.






Also i get a runtime error when i close the game,

"An application has made an attempt to load the C runtime library incorrectly"

What can i do?

Edited by FawkesFive

petch Tuesday 7 August 2012 at 21:28
petch
Developer

Hi,
Could be a lack of S3TC in the video driver/libraries...
Is the nVidia videocard enabled when PlayOnLinux is running?
FawkesFive Tuesday 7 August 2012 at 21:45
FawkesFiveAnonymous

Hey, thank you for the reply!! How do i check that?
petch Tuesday 7 August 2012 at 21:49
petch
Developer

I've heard that on laptops that use such hardware there's a LED to indicate with video subsystem is in "performance" mode, but I don't have any myself...
FawkesFive Wednesday 8 August 2012 at 17:14
FawkesFiveAnonymous

Ok, i think that is the problem. But to solve the problem is a different story. Since i hhave an optimus enabled laptop, i have to use bumblebee to use my graphics card properly. Bumblebee allows you to run applications with your nvidia graphics card by using the optirun command.

Starcraft II will load properly when i dont use optirun. However i get the texture problem.

When i try to use optirun, t will not even load the game!

optirun playonlinux StarcraftII.exe

i get the following error

[main] Message: PlayOnLinux (4.1.6) is starting
[clean_tmp] Message: Cleaning temp directory
[Check_OpenGL] Message: 32bits direct rendering is enabled
[Check_OpenGL] Message: 64bits direct rendering is enabled
[main] Message: Filesystem is compatible
[POL_SetupWindow_Init] Message: Creating new window for pid 2238
[install_plugins] Message: Checking plugin: Capture...
[install_plugins] Message: Checking plugin: ScreenCap...
[install_plugins] Message: Checking plugin: PlayOnLinux Vault...
[maj_check] Message: List is up to date
nc: port range not valid
nc: port range not valid
nc: port range not valid
nc: port range not valid
[select_prefixe] Warning: Deprecated function ! Use POL_Wine_SelectPrefix
[POL_Wine_PrefixCreate] Message: No version specified. Using system version (wine-1.5.10)
[POL_Wine_PrefixCreate] Message: Creating prefix ()...
[POL_Wine_PrefixCreate] Message: Prefix already exists
[POL_LoadVar_PROGRAMFILES] Message: Getting Program Files name
[POL_Wine] Message: Running wine- cmd /c echo %ProgramFiles% (Working directory : /home/fawkesfive/.PlayOnLinux)
[POL_Wine] Message: Notice: PlayOnLinux deliberately disables winemenubuilder. See http://www.playonlinux.com/fr/page-26-Winemenubuilder.html
[POL_Wine] Message: Wine return: 0
[POL_System_CheckFS] Message: Checking filesystem for /home/fawkesfive/PlayOnLinux's virtual drives/SC2_WoL/drive_c/Program Files (x86)/StarCraft II/StarCraft II.exe
[POL_Wine] Message: Running wine- /home/fawkesfive/PlayOnLinux's virtual drives/SC2_WoL/drive_c/Program Files (x86)/StarCraft II/StarCraft II.exe (Working directory : /home/fawkesfive/.PlayOnLinux)
[POL_Wine] Message: Notice: PlayOnLinux deliberately disables winemenubuilder. See http://www.playonlinux.com/fr/page-26-Winemenubuilder.html
fixme:process:GetLogicalProcessorInformation (0x32f340,0x32f33c): stub
fixme:heap:HeapSetInformation (nil) 1 (nil) 0
err:wininet:open_http_connection create_netconn failed: 10036
fixme:process:GetLogicalProcessorInformation (0xc1bff8,0xc1bff4): stub
fixme:process:GetLogicalProcessorInformation (0xc1bff8,0xc1bff4): stub
fixme:process:GetLogicalProcessorInformation (0xd1e318,0xd1e314): stub
fixme:process:GetLogicalProcessorInformation (0xd1e318,0xd1e314): stub
err:wininet:open_http_connection create_netconn failed: 10036
fixme:process:GetLogicalProcessorInformation (0xd1e318,0xd1e314): stub
fixme:process:GetLogicalProcessorInformation (0xd1e318,0xd1e314): stub
err:wininet:open_http_connection create_netconn failed: 10036
fixme:process:GetLogicalProcessorInformation (0xd1e318,0xd1e314): stub
fixme:process:GetLogicalProcessorInformation (0xd1e318,0xd1e314): stub
err:wininet:open_http_connection create_netconn failed: 10036
fixme:process:GetLogicalProcessorInformation (0xd1e318,0xd1e314): stub
fixme:process:GetLogicalProcessorInformation (0xd1e318,0xd1e314): stub
p11-kit: couldn't load module: /usr/lib/i386-linux-gnu/pkcs11/gnome-keyring-pkcs11.so: /usr/lib/i386-linux-gnu/pkcs11/gnome-keyring-pkcs11.so: cannot open shared object file: No such file or directory
fixme:heap:HeapSetInformation (nil) 1 (nil) 0
err:wininet:open_http_connection create_netconn failed: 10036
fixme:process:GetLogicalProcessorInformation (0xd1e318,0xd1e314): stub
fixme:process:GetLogicalProcessorInformation (0xd1e318,0xd1e314): stub
fixme:process:GetLogicalProcessorInformation (0x33f528,0x33fb28): stub
fixme:process:GetLogicalProcessorInformation (0x33f504,0x33fb04): stub
fixme:process:GetLogicalProcessorInformation (0x33f504,0x33fb04): stub
fixme:process:GetLogicalProcessorInformation (0x33f504,0x33fb04): stub
fixme:process:GetLogicalProcessorInformation (0x33f504,0x33fb04): stub
fixme:hnetcfg:fw_profile_get_NotificationsDisabled 0x13e3b0, 0x33f988
fixme:process:GetLogicalProcessorInformation (0x10de328,0x10de928): stub
fixme:wininet:CommitUrlCacheEntryInternal entry already in cache - don't know what to do!
fixme:process:GetLogicalProcessorInformation (0xd1e318,0xd1e314): stub
fixme:process:GetLogicalProcessorInformation (0xd1e318,0xd1e314): stub
fixme:process:GetLogicalProcessorInformation (0x12dbf88,0x12dc588): stub
fixme:process:GetLogicalProcessorInformation (0x12dbf58,0x12dc558): stub
fixme:wininet:CommitUrlCacheEntryInternal entry already in cache - don't know what to do!
fixme:process:GetLogicalProcessorInformation (0x13de2f4,0x13de8f4): stub
fixme:process:GetLogicalProcessorInformation (0x13de2c4,0x13de8c4): stub
fixme:process:GetLogicalProcessorInformation (0x10de328,0x10de928): stub
fixme:process:GetLogicalProcessorInformation (0x10de328,0x10de928): stub
fixme:process:GetLogicalProcessorInformation (0x10de328,0x10de928): stub
Argument[0]: 'C:/users/Public/Application Data/Battle.net/Agent/Agent.1225/Agent.exe'
Argument[1]: '--locale=enUS'
Agent is running as Administrator.
Database Insert: /option
Database Insert: /agent
Database Insert: /
Database Insert: /version
Database Insert: /repair
Database Insert: /update
Database Insert: /game/s2_enus
Database Insert: /install
Database Insert: /gamesession
Database Insert: /agent/download
Database Insert: /backfill
Database Insert: /game
Database Insert: /createshortcut
Database Insert: /game/client
Database Insert: /spawned
Database Insert: /agent/download
Database Insert: /register
Initialize HttpProtocol Server Called.
Agent started on port #6881
Executing operation: disable_firewall applicationPath="C:\\users\\Public\\Application Data\\Battle.net\\Agent\\Agent.1225\\Agent.exe" applicationName="Battle.net Update Agent"
AgentAsAdmin failed to add a firewall exception for 'C:\\users\\Public\\Application Data\\Battle.net\\Agent\\Agent.1225\\Agent.exe'.
Registered Periodic Event: "auth validation event" with a resolution of 10000 and a start delay of 10000
Registered Event: "shutdown event"
Registered Event: "database flush event"
Request Issued: GET /agent

Response: 200
{
"update" : {},
"install" : {},
"backfill" : {},
"pid" : 40.000000,
"state" : 1007.000000,
"version" : "1.1.0.1225",
"type" : "retail",
"authorization" : "FA304E20D8165DF2A912567EDD293C8D"
}
PostTo succeeded status: 0 for url: http://enUS.patch.battle.net:1119/patch
Post Data:

DownloadTo failed error: 0 of article: from:

DownloadTo failed error: 0 of article: from:

DownloadTo failed error: 0 of article: from:

DownloadTo failed error: 0 of article: from:

DownloadTo failed error: 0 of article: from:

DownloadTo failed error: 0 of article: from:

DownloadTo failed error: 0 of article: from:

DownloadTo failed error: 0 of article: from:

DownloadTo failed error: 0 of article: from:

DownloadTo failed error: 0 of article: from:

Download config failed:
Request Issued: GET /agent

Response: 200
{
"update" : {},
"install" : {},
"backfill" : {},
"pid" : 40.000000,
"state" : 1004.000000,
"playable" : true,
"version" : "1.1.0.1225",
"type" : "retail",
"authorization" : "8CC1C1539AC18CD99665151E6944A90A"
}
Request Issued: GET /game/client

Response: 200
{
"install_dir" : "C:/users/Public/Application Data/Battle.net/Client",
"launch_path" : "C:/users/Public/Application Data/Battle.net/Client/Blizzard Launcher.exe",
"current_version" : 0.000000,
"supports_multibox" : false,
"switcher" : false,
"use_sparse" : false,
"operations" : [],
"playable" : true,
"ever_playable" : true,
"last_played" : 0.000000,
"update_progress" : 0.000000,
"needs_rebase" : false,
"product" : "Clnt",
"patch_url" : "http://enUS.patch.battle.net:1119/patch",
"config_url" : "",
"mfil_hash" : "00000000000000000000000000000000",
"torrent_hash" : "00000000000000000000000000000000",
"alternate" : false,
"supports_offline" : false,
"installed_locales" : [
""
],
"patch_application_complete" : false,
"download_complete" : false,
"background_download_available" : false,
"background_download_complete" : false,
"perform_ogg_to_wav" : false,
"baseline" : "",
"active_data_sets" : [
"base",
"Win"
]
}
Request Issued to non-existent Uri: GET - /gamesession/client
Response: 404
(null)
Request Issued: POST /gamesession
{
"uid" : "client",
"launch_arguments" : [
"--gamepath=Z:\\\\home\\\\fawkesfive\\\\PlayOnLinux\\\\'s virtual drives\\\\SC2_WoL\\\\drive_c\\\\Program Files (x86)\\\\StarCraft II",
"--game=s2_enus"
]
}
Agent::Product::StartSession() - Begin Waiting
Agent::Product::StartSession() - End Waiting
Launching C:/users/Public/Application Data/Battle.net/Client/Blizzard Launcher.exe w/ --gamepath=Z:\\home\\fawkesfive\\PlayOnLinux\\'s virtual drives\\SC2_WoL\\drive_c\\Program Files (x86)\\StarCraft II
--gamfixme:process:GetLogicalProcessorInformation (0x10de328,0x10de928): stub
fixme:heap:HeapSetInformation (nil) 1 (nil) 0
[POL_Wine] Message: Wine return: 0
err:module:attach_process_dlls "msvcp90.dll" failed to initialize, aborting
err:module:LdrInitializeThunk Main exe initialization for L"C:\\\\users\\\\Public\\\\Application Data\\\\Battle.net\\\\Client\\\\Blizzard Launcher.1815\\\\Blizzard Launcher.exe" failed, status c0000005


e=s2_enus

Sorry for the long post. I dont know how to add attachments

Edited by FawkesFive

FawkesFive Thursday 9 August 2012 at 0:48
FawkesFiveAnonymous

Ok i solved this problem but it has led to another one which i will post in a new question

My nvidia card wasnt running.

All i had to to was unistall starcraft 2 and add the following to my playonlinux.cfg

PRE_WINE=optirun

Then reinstall the game and textures load properly
Вы находитесь здесь: Index > PlayOnLinux > Unfinished Textures in Starcraft II