Вы находитесь здесь

Форум

SWTOR msvcp90.dll

error launching game

Автор Replies
shaggybeast Sunday 16 December 2012 at 9:18
shaggybeastAnonymous

Hi everyone,

I installed SWTOR using the PoL script.  It auto installs vcrun2008 and directx.  It says unimplemented function msvcp90.dll.  This error occurs right after I click the play button and the game tries to launch.  I tried manually using the configuration menu to install vcrun2008.

I have been at it all night, any ideas?
shaggybeast Sunday 16 December 2012 at 22:05
shaggybeastAnonymous

OK, I think I solved it, but I don't know exactly which package did it.

I tried using winetricks to install VCRUN2008, but it would not overwrite what PoL installed. So in the configuration menu I installed VCRUN2010, VCRUN2005, MSVC90.

I think that VCRUN2005 did the trick.

I do not have sound, but it probably has to do with the wine configuration and pulse audio.

I will further update on performance.
shaggybeast Monday 17 December 2012 at 3:04
shaggybeastAnonymous

Append "pasuspender --" to the arguments line in the configuration menu for your game. Make sure you have pasuspender installed before you do this :).

My sound works now.

The game so far has been running very smoothly.
Quentin PÂRIS Monday 17 December 2012 at 12:15
Quentin PÂRIS
Admin

Append "pasuspender --" to the arguments line in the configuration menu for your game. Make sure you have pasuspender installed before you do this :).

My sound works now.

The game so far has been running very smoothly.

Quote from shaggybeast

It should not solve the problem. The arguments are written after
edusong Monday 17 December 2012 at 18:04
edusongAnonymous

thats weird...I just did what you did and can't work. After clicking Play button, just open the loading screen and freeze.

Installed VCRUN2010, VCRUN2005, cant find MSVC90 in winetricks menu.

any ideas?
shaggybeast Tuesday 18 December 2012 at 5:42
shaggybeastAnonymous

http://m.youtube.com/watch?feature=plpp&v=LyGe_P0mizI

Video of what I did. I am now not sure when the newest patch came out, but since I recorded this video it was working well.
edusong Tuesday 18 December 2012 at 6:20
edusongAnonymous

Great video!!!

Still doesn't work. Maybe is a distro thing (ubuntu 12.10), maybe is a server thing, i have characters in 4 different servers, i dont know. But can't reach the server select screen, freezes in the loading screen.
BruceJuice Tuesday 18 December 2012 at 15:36
BruceJuiceAnonymous

I am having the same issue on Ubuntu 12.04 LTS. I followed this guide which creates a shortcut to allow play in fullscreen:
http://www.swtor.com/community/showthread.php?p=5374253
I also didn't have to use the pulseaudio argument on this distro.

However I am unsure how Brian got his game to work at all without the shortcut because I get only the wine desktop without it. There were also some notable bugs even during gameplay. Maybe you have experienced them?

-Game freezes when clicking mission points on map
-Game freezes when changing graphics settings at any point in the game other than on character select screen
-Audio dies when using keyboard shortcuts to change audio level

Now the SWTOR.exe launcher does work when I run it directly from wine and I am able to use the "ps x | grep swtor" command to grab the argument. But when I run the created shortcut in playonlinux wine simply crashes.

Anyway I was able to play the game fine before the 1.6 update but now I'm having issues with msvc90. I think we are on our own because the issue seems to be with the way playonlinux installs things or perhaps a distro bug. I wouldn't have a problem switching to fedora just too see if it's a distro issue because ubuntu doesn't play nice with Radeon video drivers. But I am really new at linux...

Anyway I'll try the steps in the video after the patching for today is finished and I'll post my results.

Edited by BruceJuice

BruceJuice Tuesday 18 December 2012 at 16:29
BruceJuiceAnonymous

Ok I tried and it still isn't working so the issue is something that I can't find...
I went to wine config and disabled msvc90 to see if it would change anything and this caused wine to crash without error. I'm not sure what the problem is. Wine knows msvc90 is there because it can't run without it but when it is in use it doesn't seem to know it? I'm not sure what's going on.
shaggybeast Wednesday 19 December 2012 at 0:47
shaggybeastAnonymous

OK this is my current configuration:

Fedora Core 17
nVidia GTX 550 Ti

I downloaded and installed SWTOR using the setup.exe installer from the SWTOR website.
Wine version: 1.5.1-old_republic.

I installed these extra packages:
VCRUN2010
VCRUN2005
VCRUN2008 is provided by the script and the game tries to install it as well.
MSVC90
dsound
dIrectmusic

I also added mmdevapi to the libraries tab in the Wine configuration. It is set to builtin then native. I added this hoping to fix my sound problems.

I added the pasuspender -- line to the arguments field in PoL, but apparently this is incorrect. What is the correct way to run pasuspender with PoL?

"-Game freezes when clicking mission points on map
-Game freezes when changing graphics settings at any point in the game other than on character select screen
-Audio dies when using keyboard shortcuts to change audio level"

I have not tried the above things yet. I was able to make a character, get through the first story sequence and move around.

I believe after installing VCRUN2005 my MSVCP90 problem appeared to be fixed. Unfortunately, I can not empirically confirm that. I also had tried installing VCRUN2008 using winetricks. This install failed because it saw that PoL already installed the package. Maybe winetricks snuck in the correct MSVCP90.dll and didn't continue with VCRUN2008? I do not know how that specifically works.


shaggybeast Wednesday 19 December 2012 at 0:49
shaggybeastAnonymous

I also installed the most recent .rpm for PoL via the website and added the repository. I assume all packages in the Ubuntu and etc. repositories are up to date, but make sure your PoL is up to date!
shaggybeast Sunday 23 December 2012 at 1:56
shaggybeastAnonymous

I can confirm that bringing up the whole map with 'm' and moving the mouse around freezes the game. Happened twice now. If I don't move the mouse, seems OK. Sound is the only other issue now.
shaggybeast Sunday 23 December 2012 at 8:07
shaggybeastAnonymous

I solved my audio problem.  This is imperative.  Always make sure you have your proper 32 bit libraries for sound and video before playing anything!  I am on a 64 bit system and overlooked this.  On Fedora you want alsa-plugins-pulseaudio.i686.  Sound working, still choppy though.  Recommended that you should use OSS with AOSS wrapper instead.
flay0221 Wednesday 9 January 2013 at 19:59
flay0221Anonymous

hello everybody

first things first - my english sucks - sorry for that.

i have tryed a lot of things but SWTOR still gives my error messages :(

my system:
Ubuntu 12.04 LTS (64bit)
POL. 4.1.8
CPU - AMD Phemon II x3 720
RAM - 8 GB - DDR3
Grafik GeForce GTX 650 Ti - 2 GB
SSD harddrive

i have installed swtor a discribed with wine 1.5.1-old_republic
virtual desktop is set to 1000x615 (1000x614 works as well)
i installed the following pakages using the configuration menu of POL
- VCRUN2010
- VCRUN2005
- VCRUN2008
- MSVC90

but the game crashes after clicking "play"
Error Message from Debug Mode: wine: Unimplemented function msvcp90.dll

then i deleted everything and reinstalled it - same error.

so i tryed some other wine versions.
wine-1.5.9 - wine-1.5.21
all give the same error but its a differed :D
the game starts with this wine versions but the loading screen freezes after 15%

last message in debug log:
fixme:win:GetWindowPlacement not supported on other process window 0x70084
fixme:d3d:query_init Unhandled query type 0xc.
fixme:win:GetWindowPlacement not supported on other process window 0x70084
fixme:dbghelp:elf_search_auxv can't find symbol in module

hope you can help me with this
dustmarlowe Monday 21 January 2013 at 21:03
dustmarloweAnonymous

Yeah, I am having problems with this as well. I'm running
Ubuntu 12.10 (32 bit)
POL 4.1.9
CPU Intel Core 2 Quad Q9550
GPU GeForce GTS 250
6 GB DDR3 RAM

These are the last few lines of code spit out by the debugger:
fixme:msvcp90:locale__Getfacet (0x33fc6c 1) stub
fixme:msvcp90:locale__Getfacet (0x33fc9c 1) stub
wine: Call from 0x7b83bae2 to unimplemented function msvcp90.dll.??0?$basic_stringstream@DU?$char_traits@D@std@@V?$allocator@D@2@@std@@QAE@H@Z, aborting
wine: Unimplemented function msvcp90.dll.??0?$basic_stringstream@DU?$char_traits@D@std@@V?$allocator@D@2@@std@@QAE@H@Z called at address 0x7b83bae2 (thread 004b), starting debugger...
Can't attach process 0067: error 5

I tried installing the vcrun 2005, 2008, and 2010 in the order used by poster above with no change. I also installed msvc90.

I am a total noob and don't really know what to do next. Any help would be appreciated.
Вы находитесь здесь: Index > PlayOnLinux > SWTOR msvcp90.dll