Das Forum

[Script] Civilization V

Teehee

Autor Antworten
Jump to the page: 1 - 2 - 3 - 4 - 5
purno Monday 22 July 2013 at 20:45
purnoAnonymous

I tried your script on both an Ubuntu 13.04 machine and Linux Mint, and it worked like a charm, thanks a lot!

However.....
Since two days Civ doesn't run anymore (on Mint), it quits with the following error:
 Unhandled exception: page fault on read access to 0xe9fca7f3 in 32-bit code (0xe9fca7f3). (see  debug-log)

Does anyone know what is wrong?
Ronin DUSETTE Monday 22 July 2013 at 20:47
Ronin DUSETTE
Admin

You changed something, then. Its leading to vcrun either being removed from your virtual drive, or you changed something in general.

That error doesnt really help. We need the debug output from PlayOnLinux to check it. Post that.

Please:
Post debug logs & full computer specs in first post
No private messages for general help, use the forums
Read the wiki, Report broken scripts
purno Monday 22 July 2013 at 21:21
purnoAnonymous

Iḿ not sure what you mean with debug output from POL. Because I get the same message as the above debug-log:

[07/22/13 21:19:46] - Running wine-1.4.1 CivilizationV.exe
Unhandled exception: page fault on read access to 0xf033a7f3 in 32-bit code (0xf033a7f3).

wine: Unhandled page fault on read access to 0xf033a7f3 at address 0xf033a7f3 (thread 0009), starting debugger...

after the starting debugger part nothing happens...
Ronin DUSETTE Tuesday 23 July 2013 at 3:49
Ronin DUSETTE
Admin

Ah. I was hoping it would give us more info.

It should work, but without having more information.

can you check the installation log? Its different that the running log, and will tell us a lot.

Obviously something has upgrade/updated with Mint, and that is causing the failure.

Have you tried to simply delete the virtual drive and try to re-install it? From there, we can get that initial log, and see what it says, if it still fails.

Please:
Post debug logs & full computer specs in first post
No private messages for general help, use the forums
Read the wiki, Report broken scripts
steve723 Tuesday 23 July 2013 at 9:48
steve723Anonymous

Wish I knew how to download the file from Steam without installing it. Maybe I could use this script then. I guess I'll have to wait for a Steam install option to this script.
Ronin DUSETTE Tuesday 23 July 2013 at 17:40
Ronin DUSETTE
Admin

Yup yup. Thats the best way.

Please:
Post debug logs & full computer specs in first post
No private messages for general help, use the forums
Read the wiki, Report broken scripts
alcorsepol Tuesday 23 July 2013 at 19:18
alcorsepolAnonymous

Ok so it works with Steam now, but I had some issues witht the graphics settings changing to 57Hz instead of 60, and then not letting me change back, although I fixed that issue by updating to Wine 1.6. I can confirm that it works under 1.6 perfectly, and I didn't have any issues after that, but still needs to be tested by others.

DJYoshaBYD will have top decide if it stays at 1.6 or goes back to 1.4.1

PS: I'm currently making pictures for my SimCity install script, so if you need something done for the Civ V script then you can tell me now and I'll do that as well now while I'm at it in photoshop.

[code language=playonlinux]
#!/bin/bash
# Date : (2013-06-15)
# Last revision : (2013-07-23)
# Distribution used to test : Kubuntu 12.04.2 LTS x64
# Author : DJYoshaBYD
# Licence : GPLv3
# PlayOnLinux: 4.2.1
     
     
[ "$PLAYONLINUX" = "" ] && exit 0
source "$PLAYONLINUX/lib/sources"
     
PREFIX="Civ5"
WINEVERSION="1.6"
TITLE="Civilization V"
EDITOR="Take-Two Interactive"
GAME_URL="http://www.civilization.com/"
AUTHOR="DJYoshaBYD"
STEAM_ID="8930"
     
#Initialization
POL_GetSetupImages "http://files.playonlinux.com/resources/setups/$PREFIX/top.jpg" "http://files.playonlinux.com/resources/setups/$PREFIX/left.jpg" "$TITLE"
POL_SetupWindow_Init
     
POL_Debug_Init
     
# Presentation
POL_SetupWindow_presentation "$TITLE" "$EDITOR" "$GAME_URL" "$AUTHOR" "$PREFIX"
     
# Create Prefix
POL_SetupWindow_InstallMethod "DVD,STEAM"
POL_System_SetArch "x86"
POL_Wine_SelectPrefix "$PREFIX"
POL_Wine_PrefixCreate "$WINEVERSION"
     
# Dependencies & overrides
POL_Wine_OverrideDLL "native" "msxml3"
POL_Call POL_Install_vcrun2008
POL_Call POL_Install_d3dx9
POL_Call POL_Install_msxml3
     
# Configuration
Set_OS "winxp"
Set_SoundDriver "alsa"
     
# Installation
if [ "$INSTALL_METHOD" == "DVD" ]; then
    POL_SetupWindow_browse "$(eval_gettext 'Please select $TITLE install file:')" "$TITLE"
    POL_Wine_WaitBefore "$TITLE"
    POL_Wine "$APP_ANSWER"
    POL_Wine_WaitExit "$TITLE"
else
    # Install Steam
    POL_Call POL_Install_steam
   
    # Start steam, update it, and install the game
    cd "$WINEPREFIX/drive_c/$PROGRAMFILES/Steam"
    POL_Wine start /unix "Steam.exe" steam://install/$STEAM_ID
    POL_SetupWindow_message "$(eval_gettext 'Steam is about to perform an update.\\nAfter Steam finishes updating and shows you to the login interface, login and then let $TITLE install.\\n\\nWhen the installation is finished, press next')" "$TITLE"

    # Make sure that Steam is closed
    killall steam.exe
fi
     
# Create Shortcuts
if [ "$INSTALL_METHOD" == "DVD" ]; then
    POL_Shortcut "CivilizationV.exe" "$TITLE"
else
    POL_Shortcut "Steam.exe" "$TITLE" "" "-applaunch $STEAM_ID" "Game;StrategyGame;"
fi
    
POL_SetupWindow_Close
exit 0
[/code]

Editiert von: alcorsepol

Ronin DUSETTE Tuesday 23 July 2013 at 19:33
Ronin DUSETTE
Admin

Ok. I added the update. Refresh or restart playonlinux and it should be able to install the new script.

Make sure you fully remove the virtual drive from previous installation before you try this.

Please:
Post debug logs & full computer specs in first post
No private messages for general help, use the forums
Read the wiki, Report broken scripts
reactormonk Tuesday 23 July 2013 at 20:51
reactormonkAnonymous

Does Multiplayer work for you?
Ronin DUSETTE Tuesday 23 July 2013 at 20:57
Ronin DUSETTE
Admin

I dont know. Havent tried. Feel free to test it and see if it works.

Please:
Post debug logs & full computer specs in first post
No private messages for general help, use the forums
Read the wiki, Report broken scripts
steve723 Tuesday 23 July 2013 at 23:07
steve723Anonymous

Installing now. Tks. :)
steve723 Tuesday 23 July 2013 at 23:30
steve723Anonymous

Steam failed on the first try. I killed everything and retried the script. Hopefully it was just a Steam fluke. Steam came up but very slow and gave me the bell sound that plays when it gives you an error. There was no dialog box. I did alt tab but there was nothing. Finally it let me exit. I restarted everything and the game is downloading now. I guess it was one of those weird steam flukes that crop up from time to time.
steve723 Wednesday 24 July 2013 at 0:57
steve723Anonymous

It finished but I have to get ready for something. I will test the game later tonight when I get back.
Ronin DUSETTE Wednesday 24 July 2013 at 1:17
Ronin DUSETTE
Admin

I dont know. I have noticed it a lot more recently, though, so I wonder if they changed something in their client, or if something on the Linux side is conflicting somehow.

Please:
Post debug logs & full computer specs in first post
No private messages for general help, use the forums
Read the wiki, Report broken scripts
steve723 Wednesday 24 July 2013 at 5:22
steve723Anonymous

Ok Time to test drive Civilization 5.
steve723 Wednesday 24 July 2013 at 5:27
steve723Anonymous

'Couldn't load PNG image- file is corrupted or not enough memory.' Probably not a big problem since Civ4 does that to and it runs just fine. I think it's just the icon is all. The short cut is proably just fine...Its starting...No intro video...

All my old gave are restored! Nice.

Editiert von: steve723

steve723 Wednesday 24 July 2013 at 6:06
steve723Anonymous

Why dose it start saying that all your units have moved when you just started a new game?
Ronin DUSETTE Wednesday 24 July 2013 at 6:09
Ronin DUSETTE
Admin

I have no clue. I havent played it much lately, and when I did, I never saw that error.

Please:
Post debug logs & full computer specs in first post
No private messages for general help, use the forums
Read the wiki, Report broken scripts
reactormonk Wednesday 24 July 2013 at 7:13
reactormonkAnonymous

Multiplayer works, but it tends to desync :-/
steve723 Wednesday 24 July 2013 at 8:22
steve723Anonymous

Multiplayer works, but it tends to desync :-/

Quote from reactormonk


How long can you play before it desync's?