Forums

MPSetup (wmp9) will not run

Auteur Réponses
harper Mardi 4 Juin 2019 à 20:36
harperAnonymous

Trying to install MPSetup in POL on FC30

 

playonlinux-4.3.4-3.fc30.x86_64

 

I choose the wmp9 install, and the following can be seen in /home/username/.PlayOnLinux/ressources :

-rw-rw-r--. 1 username username     1272 Jun  4 19:31 MPSetup.exe

Which is much too small. The contents of the MPSetup.exe are:

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1"/>
<title>404 - File or directory not found.</title>
<style type="text/css">
<!--
body{margin:0;font-size:.7em;font-family:Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;background:#EEEEEE;}
fieldset{padding:0 15px 10px 15px;}
h1{font-size:2.4em;margin:0;color:#FFF;}
h2{font-size:1.7em;margin:0;color:#CC0000;}
h3{font-size:1.2em;margin:10px 0 0 0;color:#000000;}
#header{width:96%;margin:0 0 0 0;padding:6px 2% 6px 2%;font-family:"trebuchet MS", Verdana, sans-serif;color:#FFF;
background-color:#555555;}
#content{margin:0 0 0 2%;position:relative;}
.content-container{background:#FFF;width:96%;margin-top:8px;padding:10px;position:relative;}
-->
</style>
</head>
<body>
<div id="header"><h1>Server Error</h1></div>
<div id="content">
 <div class="content-container"><fieldset><h2>/1bc0b1a3-c839-4b36-8f3c-19847ba09299/mpsetup.exe
 </h2>
  <h2>404 - File or directory not found.</h2>
  <h3>The resource you are looking for might have been removed, had its name changed, or is temporarily unavailable.</h3>
 </fieldset></div>
</div>
</body>
</html>

 

POL is attempting to fetch from (from POL_Install_wmp9):

POL_Download_Resource "http://download.microsoft.com/download/1/b/c/1bc0b1a3-c839-4b36-8f3c-19847ba09299/MPSetup.exe" "e919c4e0050b32aebe83a5d2eb613dd4"

 

Hope this is enough of a report. Maybe MPSetup.exe (wmp9) moved on MS Site.

Dadu042 Mardi 4 Juin 2019 à 20:53
Dadu042
Modérateur

You are right, the link to the file is broken in the script.

 

We will have to find the new link, and if possible the file with the same hashsum (MPSetup.exe e919c4e0050b32aebe83a5d2eb613dd4)

 

Help (to find it) would be welcome.

harper Mercredi 5 Juin 2019 à 9:53
harperAnonymous

So far I only found a japanese version at:

 

https://download.microsoft.com/download/a/c/3/ac32a740-f67c-43b4-b333-30bc3688732f/mpsetup.exe

 

Clearly not the same MD5, and the installation is indeed in japanese. Going to keep looking, I guess this stuff may eventually just be gone :(

Yaotl Vendredi 28 Juin 2019 à 7:28
YaotlAnonymous

A quick solution:

# cd ~/.PlayOnLinux/ressources/
# wget https://web.archive.org/web/20180404022333/http://download.microsoft.com/download/1/b/c/1bc0b1a3-c839-4b36-8f3c-19847ba09299/MPSetup.exe

Edité par Yaotl

Dadu042 Vendredi 28 Juin 2019 à 14:42
Dadu042
Modérateur

Thank you Yaolt !.  I could not refind this file on the web.