Forums

[script] Assassin's Creed

Auteur Réponses
NSLW Samedi 30 Mai 2009 à 23:49
NSLW

Hello,
I wrote script which installs Assassin's Creed. It also can patch the game after it's been installed

Here is the game icon





Wine version : 1.1.22
Distribution : Fedora
Distribution Version : 10 (32 bit)
Graphics card : Nvidia, GeForce 9xxx
Drivers of the graphics card : 185.18.14
Known Issues
-game won't run with original AssassinsCreed_Dx9.exe

Look here for the script

Edité par NSLW

BlondVador Dimanche 19 Juillet 2009 à 19:35
BlondVador
Modérateur

Hi ! Thank you for your script but I have a problem with it.

I have install Assassin's Creed with your script. The install works with "Don't Patched" option only. When I want to patch Wine 1.1.25, the install works but DirectX doesn't install (the window freeze).

When I use the Wine Patched (1.1.25-AC), the game doesn't launch.

When I use wine 1.1.25 no modify, the game launch. I can navigate on menu and I can become the game but, after the loading screen, I have a white screen and my window doesn't respond me.

Sorry for my bad english and thank you for your futur help.

Edité par BlondVador


NSLW Dimanche 19 Juillet 2009 à 21:03
NSLW

I have install Assassin's Creed with your script. The install works with "Don't Patched"

Quote from BlondVador

That was problem with my package, it'll be fixed for 1.1.26. For now i made temporarily fix, so you can try once more with patched version.

When I want to patch Wine 1.1.25, the install works but DirectX doesn't install (the window freeze).

Citer

No, it doesn't freeze. You have to wait till it finishes and don't do any other task than installing AC.

after the loading screen, I have a white screen and my window doesn't respond me.

Citer

Do you've got ATI graphic card?
BlondVador Lundi 20 Juillet 2009 à 9:57
BlondVador
Modérateur

Thank you for your response.

Ok, I'll wait for your new package.

I'll try a new install this evening.

I've a Nvidia graphic card (Nvidia GeForce 7600 Go) with lasts properties drivers.

NSLW Mardi 21 Juillet 2009 à 19:43
NSLW

Ok, I'll wait for your new package.

Quote from BlondVador

You don't have to wait for new package. The installation should run successful right now.

For the white screen:
Try to set OffScreenRendering to backbuffer
BlondVador Mardi 28 Juillet 2009 à 15:38
BlondVador
Modérateur

I try to launch Assassin's Creed with 1.1.25-AC and 1.1.26-AC with I set OffScreenRendering to backbuffer and fbo.

With backbuffer :
My game isn't playable after the first chargement. The game is to slow and I see some bugs.

With fbo :
My game works more slowly than backbuffer setting but I see not bugs.

I use the worse settings.

My configuration :
HP dv9051
Intel T5500 1.67x2
Nvidia GeForce GO 7600

What can I do for playing ?

Thank's for your help.

Edité par BlondVador


NSLW Vendredi 31 Juillet 2009 à 20:24
NSLW


With backbuffer :
My game isn't playable after the first chargement. The game is to slow and I see some bugs.

With fbo :
My game works more slowly than backbuffer setting but I see not bugs.

Quote from BlondVador

This is exactly what i experienced. One of the solutions is to get better graphic card.
BlondVador Samedi 1 Aoüt 2009 à 19:44
BlondVador
Modérateur

Ok, thank you for your help.

pawdom Mardi 11 Aoüt 2009 à 11:55
pawdomAnonymous

Hello,
I have similar problem with running this game by PoL.
I used wine 1.1.27-AC but the game doesn't run. When I used wine 1.1.27 game run but after intro movie there is a view when I see "Push any button" - unfortunately any button I pushed the game doesn't response.
Is there anything that I can do to run this game?

I have ATI Mobility Radeon HD 3470. Do you think that it is the source of the problem?

[qoute]For the white screen:
Try to set OffScreenRendering to backbuffer [/quote] where I cane change this option?

Sorry for English, I'm from Poland.
Berillions Mercredi 12 Aoüt 2009 à 11:46
Berillions

Hello pawdon,

I have an ATI 4850hd and i have the same problem. White screen after the video introduction.

krzychos7 Jeudi 4 Février 2010 à 16:10
krzychos7Anonymous

Hello,
I also have ATI Mobility Radeon HD 3470.
And I also have white screen (with very bright Assasin Creed logo) after video introduction.
Berillions Jeudi 4 Février 2010 à 18:45
Berillions

ATI card is the main cause...

NSLW Vendredi 5 Février 2010 à 8:26
NSLW

I wonder what would happen when FBO=backbuffer?
FullMetalG Lundi 17 Mai 2010 à 6:41
FullMetalGAnonymous

Hello,

I'm having trouble starting the game aswell.

Installation went fine except for a "Detection.exe has encountered a fatal error" or something like that.

I couldn't patch the game because I couldn't find the correct file. When I click on run, the Ubisoft Autopatcher is launched, finds no updates, and closes... all in about one second. After that, nothing happens, the game is never launched.

What am I missing? ^^'
NSLW Lundi 17 Mai 2010 à 8:23
NSLW

NODVD?
jennifermilly Vendredi 8 Octobre 2010 à 13:24
jennifermillyAnonymous

Thanks for sharing.Fantastic post. Bookmarked this site and emailed it to a few friends, your post was that great, keep it up.
rawnar Mardi 16 Novembre 2010 à 10:23
rawnar

Last week I installed AC from a DVD using POL. The installation went fine, part from "Detection.exe has encountered a fatal error". The script installs a patched version of wine 1.1.44, called 1.1.44-dinput. When using this patched version of wine to run the game, it stops loading after the update check. But when I select another un-patched wine version(lets say 1.1.40) the game starts and shows the intro followed by the menu. In the menu the mouse is not working (it is force to the middle), but that seems to be normal when using "MouseWarpOverride"="force".

Now my question is what was the idea behind using a patched version of wine?

AMD Athlon X2 3800+(@3.0GHz), 6GB DDR2-SDRAM, Nvidia Geforce 8800 GTS 512(2x), Asus Xonar D1, Debian Squeeze AMD64.
GNU_Raziel Vendredi 19 Novembre 2010 à 15:49
GNU_Raziel

Old "method" for POL insyallers, not used anymore, I will fix it as soon as possible :)