Forum

Diablo 3 install

How to?

Författare Svar
Drowz0r Tuesday 15 May 2012 at 19:16
Drowz0rAnonymous

Hello there

I've been trying to follow the instructions at:

http://www.playonlinux.com/en/commentaires-1043.html

but without success.

I have installed the new version of wine (1.5.4-diabloIII) without any problems but I don't understand:

"For those who have the DVD version, you need to mount it manually with unhide option and install it with wine 1.5.4-DiabloIII manually. Don't be afraid, we've planed to support the DVD version very soon."

I have the DVD version and I have tried running the .exe from a new virtual drive with wine 1.5.4-DiabloIII but I get the error:

"An error occurred while writing to your hard drive. Pklease make sure your hard drive is not full and try again.

Please click the link below for more information or contact Customer Support if the problem persists.

Error code: BLZPT"00009"

Which was the same install error as I had before.

I'm not sure what "unhide" option and stuff is. Can someone explain that?

Thank you

Ubuntu 16.04 LTS
8GiB RAM | Intel 3.20 Quad Core CPU
GeForce GTX 750 Ti/PCIe/SSE2 | Dual 4.3 (5:4 res) 19" screens
Quentin PÂRIS Tuesday 15 May 2012 at 22:22
Quentin PÂRIS
Admin

Can you type

mount

in a terminal ?
Drowz0r Tuesday 15 May 2012 at 22:49
Drowz0rAnonymous

Sure, does this help?

drowz0r@Prime:~$ mount
/dev/sda1 on / type ext4 (rw,errors=remount-ro,commit=0)
proc on /proc type proc (rw,noexec,nosuid,nodev)
sysfs on /sys type sysfs (rw,noexec,nosuid,nodev)
fusectl on /sys/fs/fuse/connections type fusectl (rw)
none on /sys/kernel/debug type debugfs (rw)
none on /sys/kernel/security type securityfs (rw)
udev on /dev type devtmpfs (rw,mode=0755)
devpts on /dev/pts type devpts (rw,noexec,nosuid,gid=5,mode=0620)
tmpfs on /run type tmpfs (rw,noexec,nosuid,size=10%,mode=0755)
none on /run/lock type tmpfs (rw,noexec,nosuid,nodev,size=5242880)
none on /run/shm type tmpfs (rw,nosuid,nodev)
binfmt_misc on /proc/sys/fs/binfmt_misc type binfmt_misc (rw,noexec,nosuid,nodev)
gvfs-fuse-daemon on /home/drowz0r/.gvfs type fuse.gvfs-fuse-daemon (rw,nosuid,nodev,user=drowz0r)
/dev/sr0 on /media/D3C1.0.0 type udf (ro,nosuid,nodev,uid=1000,gid=1000,iocharset=utf8,umask=0077,dmode=0500,uhelper=udisks)


Ubuntu 16.04 LTS
8GiB RAM | Intel 3.20 Quad Core CPU
GeForce GTX 750 Ti/PCIe/SSE2 | Dual 4.3 (5:4 res) 19" screens
Quentin PÂRIS Tuesday 15 May 2012 at 23:08
Quentin PÂRIS
Admin

Yep it helps

sudo umount /dev/sr0
sudo mkdir /media/Diablo3
sudo mount /dev/sr0 /media/Diablo3 -o unhide,unhide,uid=$(id -g)
Drowz0r Wednesday 16 May 2012 at 1:08
Drowz0rAnonymous

I had the below output:

drowz0r@Prime:~$ sudo umount /dev/sr0
[sudo] password for drowz0r:
drowz0r@Prime:~$ sudo mkdir /media/Diablo3
drowz0r@Prime:~$ sudo mount /dev/sr0 /media/Diablo3 -o unhide,unhide,uid=$(id -g)
mount: block device /dev/sr0 is write-protected, mounting read-only
drowz0r@Prime:~$

I opened up PlayOnLinux and Clicked "+ Install" then "Install a non-listed program" then clicked next, then selected "Install a program in a new virtual drive" and clicked next. I named the drive "Diablo III" and clicked next. I then ticked "Use another version of Wine" and I select "1.5.4-DiabloIII" and click next. IT loads for a few seconds and then I can select "CD-Rom : Diablo3" like I could previously and I click next.

An error appears saying:

"Error: Wine seems to have crashed

If your program is running, just ignore this message"

but the program isn't running.



Ubuntu 16.04 LTS
8GiB RAM | Intel 3.20 Quad Core CPU
GeForce GTX 750 Ti/PCIe/SSE2 | Dual 4.3 (5:4 res) 19" screens
Quentin PÂRIS Wednesday 16 May 2012 at 1:16
Quentin PÂRIS
Admin

Don't use run from a CD-ROm

Select the file manually
Drowz0r Wednesday 16 May 2012 at 2:04
Drowz0rAnonymous

Ah ha, well good news so far, it ran the disc, checked for updates, it's running the installer now.

I'll let you know how I get on :)

Ubuntu 16.04 LTS
8GiB RAM | Intel 3.20 Quad Core CPU
GeForce GTX 750 Ti/PCIe/SSE2 | Dual 4.3 (5:4 res) 19" screens
Drowz0r Wednesday 16 May 2012 at 2:45
Drowz0rAnonymous

The game installed and runs fine. Hurray!

After some fiddling all my shortcuts and everything worked fine too. It's seemingly flawless now!

Much appreciated!

Ändrat av Drowz0r


Ubuntu 16.04 LTS
8GiB RAM | Intel 3.20 Quad Core CPU
GeForce GTX 750 Ti/PCIe/SSE2 | Dual 4.3 (5:4 res) 19" screens
leo523 Wednesday 16 May 2012 at 5:57
leo523Anonymous

Here not worked, the installation say "not have space on HD".
How i change this?
Thanks.
coyotekin Wednesday 16 May 2012 at 8:57
coyotekinAnonymous

I don't see an option to run "1.5.4-DiabloIII". I am running Fedora 16, 32-bit. Any ideas?
leo523 Wednesday 16 May 2012 at 14:27
leo523Anonymous


Ändrat av leo523

poymode Thursday 17 May 2012 at 8:48
poymodeAnonymous

I don't see an option to run "1.5.4-DiabloIII". I am running Fedora 16, 32-bit. Any ideas?

Quote from coyotekin

Instead of installing a non-listed program, first install Diablo 3 from the PoL games menu. This will automatically install the wine 1.5.4-DiabloIII version

If you run into problems though, just go back to installing a non listed program since the wine version you need is already installed


OR

you could find an .rpm package for this certain wine version which is hopefully out there, compiled by a good ol pal.
loafer Thursday 17 May 2012 at 11:42
loaferAnonymous

Thank you POL for making it easy to get D3 to run on Ubuntu.

I managed to get Diablo3 running on POL but when the game startsup my 2nd monitor goes blank and into power save mode.

Does anyone know how to fix this problem?

Edit: Nvm, I found out that by setting wine to emulate a desktop of the same size as my main monitor then my 2nd monitor won't go into power save mode. :)

Ändrat av loafer

Clicksights Friday 18 May 2012 at 4:27
ClicksightsAnonymous

Thank you for making Diablo III work!!
Used the CE DVD, with:

mount
sudo umount /dev/sr0
sudo mkdir /media/Diablo3
sudo mount /dev/sr0 /media/Diablo3 -o unhide,unhide,uid=$(id -g)

Clicked install Diablo III in POL, selected the exe on the cd, and it installed so fast, before the story during install was finished, the game was installed!

TIp: if you use bumblebee, run POL in optirun mode, so the installer sees your 2nd graphic card, and thus installs D3 the right way!

VikingTiger Thursday 7 March 2013 at 13:50
VikingTigerAnonymous

Hey Guys...

I am a slooowww learner... but i would be ETERNALLY grateful if you could help me with my Diablo 3 installation problem.... :D

I have follow your instructions... but seem to keep coming back to the error

"An error occurred while writing to your hard drive. Pklease make sure your hard drive is not full and try again.

Please click the link below for more information or contact Customer Support if the problem persists.

Error code: BLZPTS00009"

I have Wine v1.5.5 and POL 4.1.9

my mount is:

aquarius3811@aquarius3811-OptiPlex-GX620:~$ mount
/dev/sda5 on / type ext4 (rw,errors=remount-ro)
proc on /proc type proc (rw,noexec,nosuid,nodev)
sysfs on /sys type sysfs (rw,noexec,nosuid,nodev)
none on /sys/fs/fuse/connections type fusectl (rw)
none on /sys/kernel/debug type debugfs (rw)
none on /sys/kernel/security type securityfs (rw)
udev on /dev type devtmpfs (rw,mode=0755)
devpts on /dev/pts type devpts (rw,noexec,nosuid,gid=5,mode=0620)
tmpfs on /run type tmpfs (rw,noexec,nosuid,size=10%,mode=0755)
none on /run/lock type tmpfs (rw,noexec,nosuid,nodev,size=5242880)
none on /run/shm type tmpfs (rw,nosuid,nodev)
none on /run/user type tmpfs (rw,noexec,nosuid,nodev,size=104857600,mode=0755)
binfmt_misc on /proc/sys/fs/binfmt_misc type binfmt_misc (rw,noexec,nosuid,nodev)
gvfsd-fuse on /run/user/aquarius3811/gvfs type fuse.gvfsd-fuse (rw,nosuid,nodev,user=aquarius3811)
/dev/sr0 on /media/aquarius3811/D3C1.0.0 type udf (ro,nosuid,nodev,uid=1000,gid=1000,iocharset=utf8,umask=0077,uhelper=udisks2)
aquarius3811@aquarius3811-OptiPlex-GX620:~$

pleeeeassse... :)
VikingTiger Thursday 7 March 2013 at 13:54
VikingTigerAnonymous

OMG I have an install screen,..... :D will confirm if it worked... YOU GUYS ARE AMAZING!!! Thanks for the help!!! :D
VikingTiger Thursday 7 March 2013 at 14:17
VikingTigerAnonymous

Okay so the installer window appeared from downloading the Gameclient.exe from Battle Net but the installer progress bar did not move.

I then triend running the DVD executable and it loaded the updates and asked me if I have activated (yes). It comes up with an error saying "an unexpected decryption error has occured"

Please help!?
fpancald Tuesday 26 November 2013 at 22:03
fpancaldAnonymous

Here not worked, the installation say "not have space on HD".
How i change this?
Thanks.

Quote from leo523
I am having the same problem. 
Installation saying that I have not enough space on the HD created by wine
Can anyone help me.
Than You.

fpancald